1.14.2019

Prologue: The Other Girl



Have you ever took a moment to see what yourself in the internet? In other words, googled your own name to see what you've actually done.

Malisa Amalia

Search



I could find my social medias, from Facebook, Instagram, even LinkedIn. When I look into social media, example: Instagram, feel like I met such a cheerful, beautiful, talented young lady. Girl in the pictures looks perfectly fine, in her cute outfit and poses. Her writings can be positive, sometimes melancholic.


I clearly understand about internet persona, 'someone'--maybe it just us, or the other 'person' that we created in internet. We tend to be the best version of ourselves, and portrayed our life as perfect as possible. In other words, we can be anyone and anything in the internet.

I met someone from the internet, he said once, "You don't took like the one that I saw on Instagram" these words honestly slapped me really hard.

And I asked myself,

is she really me?

am I fake?


That cheerful girl that you saw in the internet, it just me. I may not always have a good time, so I won't be able to smile all the day. I'm the one who decided to post something on social medias.
I took a moment to think about what I've posted, about copywriting, pictures itself, everything.



12.16.2018

Natural Local Skincare


Sekarang udah lebih dari 2 bulan aku nyobain rangkaian skincare lokal yaitu Sandara Jiwa. Pertama kali tahu merk ini dari Kak Rara Sekar yang nulis di Instagram story-nya, yang katanya 100% alami dan hasilnya cukup signifikan. Akhirnya aku pun tertarik buat mencoba rangkaian skincare ini.

Aku suka banget idea overview Sandara Jiwa,
"Sandara Jiwa diawali oleh kepedulian akan industri kecantikan yang menjual 'kecantikan platonis' yang dikonstruksi oleh kulit putih, rambut lurus, serta tubuh kurus/langsing...." Selengkapnya dapat dilihat di sini. Intinya, Sandara Jiwa ingin mengapresiasi semua kecantikan terlepas dari warna kulit serta aspek fisik lainnya. Produk lokal ini juga ingin kita semua menerima anugerah kecantikan fisik yang didapatkan, demi kecantikan dari dalam juga.

Setelah konsultasi masalah kulitku yaitu normal to oily-acne prone dan ingin menghilangkan bekas jerawat, disarankan untuk menggunakan rangkaian produk yang terdiri dari calendula toner, essence, forbidden serum, dan green serum.


Untuk calendula toner-nya physically cantik banget! Ada kelopak bunga calendula-nya beneran! Ingredients unggulannya ada calendula dan Aloe Vera, aromanya super fresh dan natural banget--ngga ada aroma kimia yang gimana gitu, super worth dengan isinya 150 ml. Dari pertama kali pake tuh, aku ngerasa kulitku kenyal dan lembab banget! Malahan, kalo di temenku toner ini bisa mengangkatnya komedo di hidung juga loh!


Essence-nya baunya enak banget, segar dan calming bikin suka pake ini agak banyak! Ada kandungan beras dan rosemary oil. Efeknya langsung bikin wajah kenyal dan lembab! Packaging-nya spray jadi 



Untuk serumnya, ada yang green serum dengan kandungan green tea Yang ampuh buat mengatasi jerawat loh! Aku pernah ada jerawat kecil di dekat hidung, terus aku kompres seharian sama green serum ini dan besoknya langsung kempes! Untuk forbidden serum-nya aku pakai light serum untuk pagi/siang hari, klaimnya memudarkan bekas jerawat. Namun sayangnya aku ngga merasakan bekas jerawatku memudar. Packaging kedua produk ini ada di botol spray gitu jadi ngga banyak kontak sama udara luar dan lebih higienis.


Dari semua kelebihan Sandara Jiwa, menurutku yang perlu diperbaiki adalah packaging-nya, karena kurang aman buat dibawa travelling. Dengan packaging yang sekarang, kalo kena goncangan produknya bakalan keluar dari spray-nya. Tapi untuk toner-nya yang bukan spray, aman-aman aja. Selain itu, sebenernya aku ngga merasa perubahan yang terlalu kentara kayak bekas jerawat memudar gituTAPI, jadinya kerasa lebih lembab dan sehat.

Soal harga?
Aku menyarankan buat langsung beli satu rangkaian karena lebih terjangkau kalau dibandingkan beli masing-masing secara terpisah. Untuk rangkaian yang kupakai dibanderol dengan harga 350 ribu.
OIYA, karena ini produk alami, jadj batas kadaluarsa setiap produk hanya 3 bulan yah!


10.26.2018

Lowcal Kitchen, Healthy and Yummy!


Since my skin is in trouble even if I'm using my current skincare routine, so I guess it because of food I ate. I can't eat too much sugar, oil, and proteins, but last month I just ate everything I bought. For the sake of my skin, I MUST to eat vegetables soup everyday. But my friend just came to my place and we just wanted hangout, we decided to go to Lowcal kitchen.

In Malang City, a place with all healthy choices such a rare thing. In this city has many options for hanging out, either with friends or family--but for healthy yet yummy, Lowcal is a pioneer. Lowcal Kitchen is located in Jl. Terusan Dieng no. 39.



They served vegetarian menus, from for the sweet tooth as smoothies, pumpkin soup and something salty as teriyaki tempeh, chicken caesar salad, and any other menus. They garnished the food perfectly beautiful! Anyway, if you're confused about food you want to eat, just ask the waitress they'll explain their menus and give you recommendations based on your personal taste.
The place was really cool, you can take pictures in many spots here. Speaking of decorations, Lowcal has tropical decorations with leaves painting and the outdoor place was comfortable because it has lots of plants, PLUS their playlist was good!
About the price? Honestly it quite expensive for Malang City, BUT since I got good experiences here so I think it's reasonable.






I picked my granny-look-alike outfit here, remind myself to keep healthy so I'll be able to wear this outfit fifty years later.
Anyway, from Gucci's fashion show SS 19 and any other fashion show, I found that blazer and preppy looks will be in trend again, so yeah, this granny looks will rock!

 
Tank: unbranded
Skirt: vintage 
Outerwear: vintage
Necklace: The Accessorize
Shoes: Gia, Berrybenka 

10.01.2018

Stay Cool and Wear Stripes


Actually, how many stripes you can wear? As many as you like!
I do really enjoy wearing it and I'd like to add more stripes in my wardrobe. And yeah, I found that I have unhealthy obsession with stripes. Well actually when I want to buy more stripes, I told to myself that I have enough stripes!!



Seriously, I have two main reasons why I love stripes--that much!
First, Classic piece! You can have one stripes basic shirt and wear it three or five years later without anyone asked, "when did you get it?" because yeah, we wear it every-single-year!

Second, Create Illusion! Cliché, if you want to look slimmer, go wear stripes in vertical lines, but if you want to look fuller go choose stripes with horizontal lines! BUT, this 'rule' isn't that important, just wear whatever you're comfortable with!

Top: Phenomenon, Matahari Mall
Dress: Musée
Shoes: Charles and Keith


The other reason, I just really comfortable with stripes. I can look fun, effortless yet chit at once with stripes! So, how many stripes at your wardrobe?